Afectuosament se’l coneix a Sagunt com el Natzaré i el seu escultor va ser D.Francisco Sanchis Senent, de Benimaclet, que en el seu “original” contracte va escriure: Imatge per a vestir tallada en fusta i les extremitats amb fusta de perera, de grandària 1,70 (metres), creu redona i contreras, decorada en or fi, valorada en 6.000 ptes. València 30 gener 1943.
En aquesta bella imatge podem observar com el seu pas i el seu rostre ens indiquen que estan suportant una pesada càrrega. És el nostre segell indicatiu en el cinturó de moltes majoralies.
És una de les poques andes on la fusta se situa en el muscle dret de Jesucrist.
També tenim una foto de l’anda destruïda el 1936. Aquesta imatge és la més volguda i venerada pel poble de Sagunt.
El Natzaré desfila al capvespre del Dilluns Sant, en la Processó de l’Encontre Dolorós, on es troba amb la imatge de la Soledat, a la Plaça Major, en una impressionant trobada.
Després, el Divendres Sant, a les 6 del matí inicia el camí per a anar a recórrer el Calvari, en un acte realment incomparable: la foscor de la nit, la mar Mediterrània a trenc d’alba, el bell i pintoresc Calvari, les muralles romanes, en fi.. un escenari incomparable i digne de ser viscut.
Aqueix mateix Divendres Sant, però a les 20 hores, el Natzaré desfila en la Processó del Sant Soterrar, després de l’anda de l’EcceHomo” i abans de l’anda de “La Verónica”. És l’anda que més penitents du al darrere.